Gânduri...

De ce vreau să se închidă ZOO

Photo by Jamshed Ahmad from Pexels

Primarul de Piatra Neamț vrea să desființeze gradina zoo. Toți nemțenii s-au trezit brusc că ei vor să viziteze gradina zoo și vezi tu că primarul le ia și acest drept. Toți sunt nemulțumiți de faptul că acesta desființează ceea ce a construit Nicu Albu, personalitate importantă pentru oraș, la începutul secolului 20.

Nu știu cum a fost cândva acest parc, eu l-am vizitat pentru prima data acu 10 ani. Nu am fost prea impresionată. Animalele păreau foarte triste, erau slabe și neîngrijite. Vizitatori puțini, maxim 5 persoane, prețul unui bilet era 2 lei. La intrare te întâmpina o doamnă ce părea a fi deranjată de vizitatori.

Cateva tarabe-terase nonfuncționale în decembrie, alte tarabe cu tot felul de chinezării plasticoase și de 3 ori mai scumpe decât într-un magazin din oraș, plasate strategic în apropierea leagănelor. O piscină în care atunci pluteau câteva rațe.

Animalele captive m-au lăsat rece atunci, sau mai bine zis mi-au stârnit doar milă.

Foișorul îmi plăcuse foarte mult. Și priveliștea. Atât.

Apoi în 2014 am pășit pt a doua oară la zoo din Piatra Neamț, de data asta cu Sophie de nici un an. Înafară de faptul că erau câteva bănci-leagăne, apăruse dinozaurul și niște aparate de joc, nu se schimbase mai nimic aici. Au urmat vizite pe timp de vară, mai puțin iarna.

Cu cât au crescut copiii mai mari, cu atât am rărit vizitele. Copiii nu erau interesați de animalele captive. Erau atrași doar de tarabele cu jucării, sau cele la care se vindea popcorn de 3 zile🙄 iar vara mirosea toată gradina a mici 🤦‍♀️

La fel ca și 10 ani în urma, urcam sus la foișor de unde admiram orașul.

Prețul biletului nu crescuse cu mult. Iar animalele păreau la fel de plictisite și de nefericite de captivitate.

Vizitori la fel de puțini!

Doamna de la întrare la fel de sictirită!

Nu. Acea gradina zoologica nu făcea bani din faptul că avea maxim 10 vizitatori duminica. Nu! Păi și atunci de ce să avem o gradina zoo pe care nu o vizităm? De ce să rămână captive niște biete animale? De dragul cui? Cine să plătească o mulțime de bani pentru hrana acelor animale?

Acum uită-te la acest filmuleț!

Ursoaica Ina, captivă în libertate

 

Spune-mi ce simți tu?

Tu cel care nu vrei sa se închidă gradina zoo, ce simți?

Te rog mult, fă un efort, vizitează gradina zoo în weekend și privește atent în ochi acele animale! Apoi apucă-te de înjurat primarul.

Acest articol nu are nici o treabă cu politica! Nu-mi pasă de ce culoare e primarul! Vreau doar sa privești din alt unghi situația. Nu cred că acest parc va fi ras de pe fața pământului. Sper să fie transformat într-un loc frumos, pus la dispoziția pietrenilor gratuit.

 

Dacă ai ajuns pana la sfârșit, îți mulțumesc mult și te invit să vezi ce produse noi am mai adăugat în magazinul on line.

Zi faina să ai!

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *