Materiale

Despre bumbac

Bumbacul este o fibră textilă obținută, prin egrenare(egrenare sf [At: AGROTEHNICA, II, 29 / Pl: ~nări / E: egrena] (Tex) Separare a fibrelor de bumbac de semințe (cu ajutorul unor mașini speciale) pentru obținerea pufului de bumbac Si: egrenaj, egrenat.), de pe semințele bumbacului. Fibrele bumbacului au luciul mat, iar culoarea acestora alb-gălbuie este dată de pigmentul natural conținut.

 

Proprietățile bumbacului

  1. Bumbacul este 100% natural și datorită acestei proprietăți nu este alergen.
  2. Hainele din bumbac sunt moi și nu se freacă dur pe piele.
  3. Bumbacul permite o bună aerisire și păstrează corpul aerisit.
  4. În mod natural, bumbacul absoarbe și elimina umezeala corpului cu ușurință.
  5. Este perfect pentru cei care suferă de astm, deoarece spre deosebire de alte materiale, acesta nu eliberează particule mici, care pot declanșa un atac.
  6. Este biodegradabil.
  7. Țesătura poate suporta temperaturi ridicate, fără a afecta calitatea sau durabilitatea sa. Prin urmare, țesăturile din bumbac pot fi sterilizate, ceea ce le face perfecte pentru nou-născuți.

 

Cea mai simplă metoda

Fibrele naturale se aprind puțin mai greu decât nylonul și poliesterul, ard mai lent și degajă un miros natural în urma procesului de ardere. Mirosul este cel de frunze, așchii, hârtie arse. Firele arse se transformă în cenușă albă pe care o îndepărtezi și capătul firului rămâne neted. Materialele sintetice miros a plastic, ard repede și nu se transformă în cenușă, ci se strâng și se transformă în plastic, fix ca atunci când avem niște șireturi din poliester rămase fără protecțiile alea din plastic de la capete și le ardem puțin cu bricheta pentru a le putea pune mai ușor la pantofi și a nu risca să se deșire. Sigur ați făcut asta măcar o dată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *