Activități copii

Noaptea muzeelor

Noaptea muzeelor și puii de Artdor

Noi nu prea ieșim în oraș de când a venit pandemia, o facem rar și deobicei încercăm să rezolvam mai multe treburi dintr-o ieșire. Ei, dar aseară a fost ceva special. I-am anunțat cu câteva zile înainte că se organizează noaptea muzeelor și ca vom merge. 

Maxi încă de vineri a început sa întrebe când mergem. Iar ieri dimineață de cum s-au trezit au ținut-o într-una “v-om întârzia!”. 

Am plecat de acasă abia pe la 9 ca să fie chiar o noapte magică. Și nu știu cum sunt alți copii dar ai mei vor sa facă o mie de lucruri în câteva secunde. Dacă cineva merge la muzeu cu 2 copii de 6-7 ani și reușește să admire ceva, sau să citească, sa le explice ceva atunci mă înclin în fața Măriilor voastre. Eu abia reușeam să trec pragul unei săli că ei deja vizitaseră sala. Treceau pe lângă adevărate comori precum trece un uragan prin pustiu. Slavă Domnului nu au distrus nimic dar nu am rămas fără o observație din partea unui supraveghetor. Lucrul îmbucurător era ca mergeau în direcția săgeților verzi 😂

Și nu cred ca aceste vizite rămân fără o importanță pentru ei, chiar dacă au trecut ca un vârtej, chiar dacă nu m-au lăsat să le explic prea multe. Sunt sigură că își vor aminti de aceste vizite peste ani. 

Câteva tablouri expuse în muzeul de arta totuși nu au fost trecute doar cu vederea. Le-au observat imediat cum am intrat.

Portretul lui Victor Brauner i-a stârnit curiozitatea Sophiei iar tabloul lui Nicolae Ioniță “Nud. Văzut din spate.” i-a provocat o nedumerire lui Maxi “serios? Chiar nu puteau să-i picteze și niște chiloți?” 

Și dacă Muzeul de artă si pivnițele le-am mai vizitat de vreo 3 ori, Turnul cu Copotnița pentru prima dată a fost admirat de noi. Și sunt o fricoasă! Am crezut că mor urcând și coborând treptele alea în spirală și înguste. Mi-a fost frică pentru mine, pentru ei, pentru toată lumea aia. Pe când ei au dat dovadă nu doar de curaj ci și de inventivitate: au coborât treptele cu fundul 😂 se așezau pe fiecare treaptă întindeau picioarele până pe cealaltă treaptă și fără să-și ridice fundul. 

In concluzie noaptea muzeelor a fost faină pentru puii de artdor. Pentru mine nu a fost decât o ieșire în care eu alergam după ei. Dar e o alta amintire pe care am pus-o la păstrat în cufărul nostru cu amintiri ❤️

Tu ai vizitat vre-un muzeu aseară? Care? Cum a fost? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *