Activități copii

Ora pământului

Earth Hour pentru prima dată a avut loc la Sydney în 2007 la 21 martie.

Ora Pământului este un eveniment internațional organizat în ultima sâmbătă a lunii martie scopul căreia este sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Earth Hour constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice timp de o oră.

Anul trecut am marcat pentru prima dată acest eveniment împreună cu puii de artdor. Am citit povești la lumina lumânărilor și am jucat jocul umbrelor.

Pentru mâine am pregătit 6 activități care sperăm noi să ne țină câteva ore bune nu doar una.

Vom începe cu decorarea borcanelor și aprinderea lumânărilor. Așa vom avea borcane luminoase meșterite chiar de noi. Iar după puțină muncă pe noi mereu ne apucă foamea 😀 O cină la lumina lumânărilor va fi un eveniment inedit. Cu siguranță puii de Artdor vor fi încântați.

Iar după o cină copioasă ce poate fi mai sănătos decât o plimbare sub clar de lună și privitul stelelor. Avem și un telescop, iar dacă reușim sa-l montăm în așa fel încât să vedem stelele atunci această seară se va transforma într-o seară astronomică.

Eh și odată ajunși acasă o baie relaxantă și frumos mirositoare la lumina borcanelor noastre luminoase ne va ajuta să dormim bine. Însă înainte de a citi povestea vom folosi mâinile pentru a face jocul umbrelor.

Ce zici? Te bagi la o oră dedicată pământului?

Am pregătit o imagine ilustrată pe înțelesul celor mici pentru a te ajuta să le spui ce veți face in această oră ☺️

Descarcă fișa cu Activitati ora pământului

One thought on “Ora pământului

  1. So..
    Ce s-a văzut prin telescop?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *