Activități copii

Sera mea verde

Anul trecut, când se abătuse nevoia asta peste lumea întreagă, noi am zis că săpăm în grădină și o pregătim pentru a planta câteva boabe de fasole. În rezultat am avut de toate câte un pic. 

Anul ăsta am mărit suprafața grădinii și abia așteptăm să începem. Însă până ieșim afară cu plantatul am făcut o mini seră și am „plantat” fasole. 

Dar probabil te întrebi de ce în borcan. Ei bine, am tot văzut pe net modele de „seră verde” care erau din plastic, din pungi tip ZIPlock. M-am gândit că dacă folosim un borcan cu capac efectul de sera se creează la fel de ușor. Borcanul este transparent, deci putem observa ce se întâmplă în el. Așa că sera noastră este cu adevărat verde. 

De ce în borcan este vată de bumbac și nu pământ? Pentru a ne fi mai ușor să observăm toate etapele prin care trece un bob de fasole pana ajunge plantă. 

De ce ai nevoie pentru a-ți construi sera ta verde? De bunăvoie, dragoste și câteva „ingrediente” ☺️

  1. Un borcan transparent cu capac
  2. Vată 
  3. Foarfece 
  4. Foaie alba
  5. Creioane
  6. Lipici
  7. Boabe de fasole (5)
  8. Apă

In primul rând copiii au desenat o căsuță pe o jumătate din foaie, și-au scris numele apoi au tăiat o „fereastră” pe unde vor face observațiile viitoare. 

În borcan am pus un strat de vată subțire, l-am udat, am pus peste el boabele de fasole cărora le-am șoptit că le așteptăm cu bucurie sa iasă. Apoi am mai pus un strat de vată și iarăși am udat. 

Am pus capacul și am notat data plantării pe fișa de observații pe care o poți descarca de aici SERA MEA VERDE (1) 

Acum nu ne rămâne decât să așteptăm, să observăm și să notam fiecare etapă. 

Am făcut și un filmuleț pentru a fi mai interesant pentru cei mici ☺️

Îl puteți vedea pe canalul de YouTube

Spor la grădinărit și să „te lauzi” te rog cu sera ta 🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *